Indlæggelser og psykiske lidelser

Som mange jo ved (og nogen ikke ved) så har jeg tre gange været indlagt på en psykiatrisk afdeling, og hvor mange nok vil sige “ja hun er jo også syg i hovedet” så har jeg faktisk stor respekt for dem som VÆLGER at lade sig indlægge.

Der er så mange tabuer i forbindelse med psykiske sårbare, og det er en skam, for er man et dårligt menneske fordi man er sårbar psykisk?

Jeg startede med at skære i mig selv da jeg var en “lille” pige på 13 år. Knapt nok trådt ind i teenage årene. Jeg var kort før blevet (følte jeg selv) brutalt taget fra min mor – min sten, min støtte af nogen som mente at vi var “for tætte”, det skabte et kæmpe åbent blødende sår i mig.

Men jeg stak af, og formåede at være under jorden i to måneder inden jeg blev mødt af civil betjente ved Ankestyrelsen og kørt ud til en institution (igen endnu et traume).

Jeg begyndte på den institution at eksperimentere med at skære i mig selv, og den følelse det gav mig, var fantastisk.

Det fjernede den indre smerte for en stund, og jeg kunne “straffe” mig selv fysisk.

Det fortsatte jeg med op igennem mine teenageår, og det blev slemt.

Hver gang tingene kogte over og blev for svære, fandt jeg mit barberblad og lavede sår på mig selv.

Da jeg blev hjemløs, og stod på gaden med min søn kogte det igen over og blev for meget, og jeg fandt barberbladet igen.. Men denne gang valgte jeg at søge hjælp, da jeg vidste at jeg ikke kunne klare det selv, jeg vidste at jeg havde behov for hjælpen og jeg fik den.. – Den hjælp skulle jeg havde fået da jeg startede som 13 årige.

Man skal aldrig være bange for at få hjælp, aldrig være bange for at råbe op, og sige at man har fået nok.

Jeg har nu to år selvskadningsfri og dét er fantastisk! Lysten er der ikke mere, jeg har mine børn jeg tænker på når tingene er svære.

Min smukke datter er mit lys i mørket og det samme er min søn og lillebror på vej. De er dem der gør min hverdag værd at leve og livet fantastisk.

Før i tiden glædede jeg mig til at gå iseng og sove og blokere verdenen, nu ser jeg frem til at stå op til en ny dag, med mine kære.

Jeg forsøger at værdsætte hvert et sekund jeg har, og nyde mit liv.

Og hvis jeg kan gøre det – så kan i også!

Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s