Mine fødselsplaner.

Jeg tænker at jeg vil dele mine fødselsplaner med jer.. Jeg har jo som mange ved 2 kejsersnit bag mig, og to mislykkede igangsættelses forløb i rygsækken, og jeg kan mærke at lysten til en vaginal fødsel trækker mere og mere i mig.

Jeg er medlem af nogle facebook grupper designeret til VBAC’s, hvor jeg har spurgt og spurgt og undersøgt og spurgt, og jeg kan mærke at jeg føler mig mere og mere sikker i min beslutning om at gå efter en naturlig fødsel. Jeg har også en masse fødsels ønsker som jeg vil dele med jer her.

Jeg vil ikke igangsættes, og ønsker en spontan fødsel, og jeg vil denne her gang hvis graviditeten ellers er ukompliceret (som jeg selvfølgelig håber på!!) forsøge at gå til uge 42 i hvertfald – måske endda længere såfremt baby har det godt.

Jeg ønsker en hands-OFF fødsel, altså at jordemoderen ikke tjekker min livmoderhals mere end en gang (når vi kommer ind) da det er unødigt, og en unødvendig infektionsrisiko.

Jeg ønsker at mit vand skal gå selv, og det er i øvrigt også en af grundende til at jeg nægter indvendige tjek denne her gang, da der er risiko for at de ved et uheld tager vandet.

Jeg vil ikke have at de skal forsøge at bestemme hvilke positioner jeg skal føde i, men lade mig selv bestemme hvilke positioner føles bedst, så hvis jeg vil føde på alle fire, så føder jeg på alle fire og ikke på ryggen.

Jeg ønsker delayed cord clamping, så navlesnoren kan give det sidste til baby inden de klipper den, såfremt baby har det godt, de skal heller ikke “hjælpe” med at fjerne min moderkage, den skal komme af sig selv.

Og så har jeg et ønske om at forsøge at føde i vand.. Jeg har i øvrigt også i sinde at min mor skal filme fødslen, og når han kommer ud, så jeg kan se tilbage på det efter.

Og så vil jeg så vidt som muligt føde uden smertelindring.

HVIS uheldet skulle være ude, og det ender i et kejsersnit alligevel, så ønsker jeg at se når de trækker ham ud (det kan man nemlig herovre, og det gjorde jeg også med Hope) og jeg ønsker at få ham over med det samme inden de begynder at gøre ham ren. Jeg ønsker i øvrigt at der skal være stille på stuen, når de tager ham ud så vi er de første han høre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s