Kommet sovende til lykke

Jeg har hørt det så mange gange efterhånden.. Du/I har fået alt serveret uden at yde noget.. Du er en taber der ikke kan en skid og kun nasser på systemet.. Men er det rigtigt?

Nej.. På et shelter har du sådan cirka 3 måneder (og det er ikke ret langt tid hvis man tænker på alt det man skal nå) til at få styr på sit shit og flytte, for der er sådan cirka 10.000 andre familier på venteliste.

På et shelter får du en case manager, spm du har ugentlige møder med, hvor man snakker om hvad man har opnået og hvad man stadig skal opnå. Der er værelses inspektioner og stof testning, for hvis værelset er rodet eller hvis man er på stoffer så bliver der ringet efter DCFS. Man skal igang med en intens boligjagt, samtidigt med at du skal lede efter jobs. Altså der er ikke noget der hedder at slappe af.

Vi kom ind på shelteret den 21. April 2018, efter at vi siden Marts havde ventet på en plads og været på et motel, i Juni 2018 får min mand skole plads, og kan begynde at bygge et fundament. I mellemtiden har jeg sørget for at få cleaning gigs mv. For at kunne tjene lidt penge, til overlevelse samt spare sammen, og i Juni/juli får vi besked på at boligjagten (500+opkald og showings) har givet pote.

Jamen du er jo på welfare, og du har fået penge af kirken.

Det welfare vi er på er cirka $577 i cash og $283 i foodstamps.. Vi har pt. Regninger for godt og vel $500 rundt regnet, de resterende $77 er til opsparing. Foodstamps forgår således at det kommer ind på dit “kreditkort” og kan bruges i stort set alle butikker til mad og drikker, samt nogen fast Food kæder.. en rigtigt god hjælp, MEN de holder ikke ret længe.

I kirken fik vi hjælp til vores bil ja.. for bilen er vital for at min mand kan komme på arbejde, det er ti gange hurtigere end offentligt transport.. Så de valgte efter en ansøgning fra mig at hjælpe. De ved godt at jeg er papirløs, ligesåvel som calworks gør, det er ingen hemmelighed og ikke noget jeg er flov over det er bare sådan det er.

Du er på section8 så det er gratis bolig.

Nej nej og atter nej! Sec8 tager cirka 10 år at komme på, og det er ganske få der bliver valgt.. Det havde da været fedt hvis det var således, men det er ikke sådan.

Vores bolig skal vi selv betale for.

Så er vi kommer sovende til vores bolig? Bestemt ikke.. Det har været hårdt og opslidende at lede efter bolig og jeg har flere gange været tæt på at give op, men hårdt arbejde giver pote, hvis du vil det nok.

Du har tigget dig til dine møbler!

Okay, og så? Jeg har gjort det, mange (eller i hvertfald nogle) danskere gør, som mange ikke tør i frygt for at blive nedgjort og shamet.. Jeg er ikke flov over at mine ting er second hand, jeg elsker vores hjem og jeg elsker vores ting uanset hvor de kommer fra og hvor meget (eller lidt) jeg har givet.. Jeg er stor fortaler for genbrug!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s