Fuldamning eller flaske? Hvad er egentlig nemmest?

Så hvad ér nemmest? Flasken eller amning?

Jeg tror vi alle sammen kan blive enige om en ting først, og det er at amning er sundest for baby (og mor).. Der kan jo selvfølgelig være forskellige grunde til at man ikke kan eller vil amme, nogle kæmper bravt men må alligevel i sidste ende give op, som jeg gjorde ved min søn.. Og som regel overskygger en følelse af skyld når det sker, men hvorfor det? En god mor sidder jo ikke i brysterne..

For mange kvinder er amning det mest naturlige i verden.. Ikke nok med at det symbolisere mad, så symbolisere det hygge og tryghed og.. moderskab.. Man forbinder det ikke med smerte som mange kvinder ender ud i.. Jeg blev f.eks slemt overrasket begge gange da jeg endte med sår på begge bryster og voldsomme smerter ved berøring. Jeg havde i 9 stive måneder gået og forberedt mig ubevidst på amning og set stærkt frem til det, og jeg var synderknust da jeg måtte kaste klædet i ringen, og starte helt om igen nogle dage efter.. Heldigvis kører det på skinner nu, jeg takker min vilje for jeg ville amme denne her gang!

Ved min søn gik jeg ret hurtigt over til flasken, en lille uges tid efter jeg kom hjem med ham.. Og hold nu op et cirkus. Jeg havde jo fået malet i panden at jeg SKULLE vække ham hver tredje time, og at jeg skulle blande så og så meget, jeg skulle koge flaskerne og jeg skulle koge vandet.. Der var i det hele taget rigtigt mange dumme regler, og jeg endte med et barn som i et godt års tid vågnede hver tredje time for at spise flaske!

Så selvom at flasken måske virker nemmere, så kan jeg altså fortælle at den er super besværlig og irriterende, brystet kan du trods alt bare lige hive up og putte i munden på baby, det skal hverken koges, rystes, eller skoldes.. Og så er det helt økologisk til dem der går op i det!

One thought on “Fuldamning eller flaske? Hvad er egentlig nemmest?

  1. Jeg er enig med dig i at det er nemmere med amning. Jeg fuldammede min søn i 6 måneder og ammer stadig om aftenen og det føles så godt og trygt for os begge selvom han er blevet 1 år.
    Dog er jeg ikke enig I at det bedste for baby nødvendigvis er amning. Du har nemlig også helt ret i at en god mor ikke sidder i brysterne 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s