Fødselsberetnig, igangsættelse og kejsersnit

Da jeg alligevel bare sidder her og venter mens min forlovede ordner calworks og min lille skønhed sover i barnevognen, så tænkte jeg at jeg ligeså godt kan skrive en fødselsberetning. Fredag formiddag skulle jeg til vækstscanning da vi havde en fornemmelse af at hun var stor, som sine søskende.. Scanningen viste en baby på knap 5 kg, så de ringede derfra og til min OB som ringede til fødegangen og fik lavet tid samme dag til igangsættelse. Vi ankommer til fødegangen ved 2 pm tiden og gør klar til igangsættelse ved at få taget CTG.. CTG’en viste nogle dyk, så de valgte at beholde os under igangsættelsen, og vi tog derfor hjem en sidste gang uden baby, og pakkede vores ting og trillede mod et nyt kapitel i vores liv. Da jeg kommer tilbage får jeg lagt et ballonkateter som skal sidde ind til det falder ud eller kan hives ud, så ventetiden går i gang.. Over natten har jeg en masse småveer som bider til i lænden men der sker ikke rigtigt meget.. Næste morgen kan katetert hives ud og jeg bliver tilkoblet et vedrop med pitocin som stille og roligt over lørdagen og natten til søndag bliver skruet op. Søndag er det skruet op på det højeste hvilket er 30 og jeg har på det tidspunkt haft veer hvert andet minut som jeg absolut ikke kunne mærke, selvom at det var ret kraftige veer. Om søndagen får jeg livmoderhals tjekket efter at have haft vedroppet på fuld skrue i en del timer, og jeg er kun 2 cm åben med livmoderhals, dét var en ret trist besked for mig.. Vi snakker om mulige løsninger, men da jeg før har fået kejsersnit er de andre metoder begrænset, og da jeg kun er cirka 2 cm åben med bagudvendt livmoderhals kan de ikke engang tage vandet, så min forlovede og jeg tænker og snakker og kommer frem til at et kejsersnit nok ville være bedst da jeg var begyndt at blive ufatteligt stresset især efter mit første fødselsforløb med min søn der mindede utroligt meget om dette.. Og så gik det stærkt.. Ve drop blev slukket, og efter to timer blev jeg preppet til KS.. Min søde sygeplejerske viste mig operationsstuen hvilket gav mig lidt mere ro på, og det var faktisk rigtigt hyggeligt… Selve OP ligger på selve fødegangen, så man skulle ikke gå mere end 5 meter fra vores værelse og til opeeationsstuen.. OP var et lille rum hvilket jeg var glad for, og jeg fik set hvor vores datter skulle hen da hun var taget ud.. Jeg fik lov til at bestemme hvordan det skulle forgå, altså hvilket ønsket jeg havde, og jeg ønskede 1. Ro på stuen når hun kom ud, så hun hørte os først, og 2. At de sænkede lagnet da hun blev taget ud så jeg kunne se at de hejste hende ud.. Desværre kom der en meget akut fødende kvinde, så de var nødt til at rykke lille pigen fødselsdag til den 22. I stedet dvs. Morgnen efter, men det gjorde ikke mig noget da det gav mig lidt mere tid til at forberede mig mentalt.. Så resten af søndag aften blev brugt på at hygge, spise og snakke med min søde Doula om alt mellem himmel og jord. Om morgnen ved 5 tiden bliver jeg vækket så de kan køre kurve på baby, og tage mine vital signs, og jeg falder i søvn igen og sover til ved 8 tiden.. Kejsersnittet skal forgå klokken 9. Klokken kvart i 9, kommer mine to sygeplejersker ind som skal være med, de prepper mig, tager vital signs køre kurve, snakker, og snakker lidt mere.. Klokken lidt i ni kommer mine to narkoselæger ind og præsentere sig, og snakker lidt og høre om ønsker mv. Og samtidig kommer mine to læger som skal udføre selve snittet, super søde damer i øvrigt og den ene var faktisk hende som startede hele mit igangsættelsesforløb. Vi går stille og roligt i mod OP klokken 9, og går lige til sagen, så jeg med det samme bliver guidet mod OP bordet, og får klippet trusserne af, og de påbegynder at lægge bedøvelsen.. De får den lagt på under 5 minutter, og det virker lynhurtigt, så jeg bliver lagt ned og får lagt kateter, og min forlovede bliver hentet ind.. Desværre virkede spinalen ikke helt optimalt så jeg kunne desværre mærke en smule i højre side men ikke i venstre.. Det var bestemt ikke uudholdeligt men en del ubehageligt, men jeg vidste også at min lille pige ville være ude indenfor kort tid så det var bare at bide i det sure æble.. Mine to narkoselæger sad heldigvis under hele forløbet oppe ved mit hoved og skiftedes med en sød lægestuderende til at holde mig i hånden. Klokken 10.03 bliver der stille og min lille pige bliver hevet ud, og med det samme er der et hyl.. Hun var så fin lyserød, men havde lidt start problemer med vejrtrækning og mave kramper, så efter at være blevet gjort ren, og lagt ved mig i 2 minutter, bliver hun kørt afsted til NICU med far hvor hun heldigvis retter sig.. Jeg bliver syet sammen, og bliver kørt over på Post Partum unit (ufattelig lækkert sted), i en ti gange bedre seng end de hårde fødselssenge.. Der er selvfølgelig eget bad, og fladskærms tv, og så havde vi romservice når vi ville lol. Vores pige passerede alle teste til U.G. og kom ind til mig en lille halv time efter jeg landede på Post Partum. Jeg var oppe og gå samme aften hvor jeg gik hen til NICU hvor hun skulle hen og have høreprøve og fik fjernet kateter næste morgen, og var derefter pænt selvfungerende vi blev udskrevet onsdag aften på early discharge da både Hope og jeg klarede os godt. Jeg har u der hele forløbet følt mig rigtigt tryg, og følt mig hørt, og jeg har haft de sødeste sygeplejersker og læger, som jeg kommer til at takke for evigt for at hjælpe med at bringe vores pige til verden. Jeg vedhæfter et par billeder af både fødselstue samt post partum stue og fra fødslen. Tak fordi i læse med.

4 thoughts on “Fødselsberetnig, igangsættelse og kejsersnit

  1. Hold da op en omgang i har været igennem 😲 men dejligt at alt endte godt og gudskelov er de små pus det hele værd 🙂
    Stort tillykke med jeres smukke Hope ❤️
    Welcome to the world beautiful Girl 💕

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s